Web
Analytics Made Easy - StatCounter
January 9, 2023

Tre fördelar med att leverera frukt med lastcykel

Livsmedelsverket rekommenderar att du äter 500 gram frukt och grönt dagligen1. Dessa råd bygger på en mängd vetenskapliga studier som säger att frukt och grönsaker bidrar till minskad risk för cancer, högt blodtryck, höga nivåer av LDL-kolesterol (det onda kolesterolet), hjärt- och kärlsjukdomar och typ 2-diabetes. Detta kan komma från de olika näringsämnena som finns i frukt och grönsaker som fibrer, folsyra, karoten, lykopen, C-vitamin och antioxidanter, och hur de interagerar.

Ungefär hälften av de rekommenderade 500 grammen bör vara frukt, vilket innebär cirka tre frukter per dag! Bananer är nummer ett som säljer frukt i Sverige, följt av äpplen. Eftersom olika frukter och grönsaker innehåller olika näringsämnen är det bra att variera vad du äter.

Naturskyddsföreningen påpekar att det är extra viktigt att välja ekologiska bananer och vindruvor, eftersom dessa frukter annars ofta odlas med mycket bekämpningsmedel2 . I en provkontroll gjord av Livsmedelsverket visade sig ett paket russin innehålla 24 olika bekämpningsmedel.

Att erbjuda färsk, ekologisk frukt på kontoret är idag vanligt bland arbetsgivare och självklart mycket bra! En nackdel är att denna ständiga påfyllning av kontorsfrukt ökar antalet leveransbilar i staden, tar upp utrymme och ökar trafikrisker, buller och utsläpp.

Nu kan du kanske gissa vad som kommer... Vi kan fylla på din fruktkorg med lastcyklar istället för skåpbilar och håller därmed staden så fin som den borde vara och använder bara en bråkdel av energin och resurserna!

Vi kan leverera snabbt och kostnadseffektivt med cykel tack vare våra fyra superkrafter: hubbar, lastcyklar, riders och tech. I våra centralt belägna hubbar tar vi emot frukten och lastar om den på våra egna lastcyklar, speciellt framtagna för att ha hög lastkapacitet och ändå vara tillräckligt smala för att passa på cykelbanor. Våra välutbildade riders, ofta universitetsstudenter, använder vår egen tech för att hitta den kortaste, snabbaste vägen till ditt kontor.

Fråga din fruktleverantör om de levererar med lastcykel! Eller kontakta oss så berättar vi vem du ska beställa från!

  1. https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/frukt-gront-och-baljvaxter
  2. https://www.naturskyddsforeningen.se/artiklar/5-viktiga-varor-att-byta-till-eko/

Velove stories

READ ALL ›

Contact us

Send us your enquiries about Last Mile Delivery Solutions.

Send us an email. We would love to hear from you.

By clicking Submit, you approve that Velove will store and process your personal information. You also accept that Velove will send you emails and call you regarding your enquiry. For additional information check out our Privacy Policy.
Thank you!
Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Contact us

Send us your enquiries about Last Mile Delivery Solutions.

Send us an email. We would love to hear from you.

Genom att klicka på skicka så godkänner du att Velove kommer att lagra och använda din personliga information. Du accepterar också att Velove kommer att mejla och ringa dig angående din förfrågan. För mer info, kolla vår Privacy Policy.
Thank you!
Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.